Zeche DT

Zeche DT - urbex
Zeche DT – Urbex – GE

Eens een andere kant op dan de kant van België. Ik wil al zo lang en zo graag een Zeche doen maar elke keer kwam het er niet van.

Dan eindelijk was het zo ver, na een aantal uur met mijn vader in de auto gezeten te hebben kwamen we eindelijk hier aan. Daar begon het klimmen en klauteren want de fabriek was heel erg goed afgezet. Ze hebben van alles geprobeerd om urbexxers maar natuurlijk ook dieven en ander tuig weg te houden bij de fabriek.

Met wat geluk vonden we een ingang. En hop naar binnen! Dat is toch super vet ; mijn vader is dit jaar 60 jaar oud geworden maar als een echte fitte man klimt en klautert die zo even een paar meter mee omhoog!

De bouw van deze schacht begon begin jaren ’40 en hij werd voor het eerst in gebruik genomen in 1949. Nadat enkele jaren geleden de deuren van deze schacht sloten, werd de grote stalen constructie ontmanteld en herbouwd op het terrein van het hoofdkantoor.

De stalen manden die met ijzeren kettingen aan het plafond hangen dienden als een soort van “locker”. Hierin borgen de mijnwerkers hun persoonlijke eigendommen op tijdens hun dienst. Zodat deze niet gestolen kunnen worden. En juist om die mandjes wilde ik dus graag deze zeche zien!