Villa heil

Villa heil – BE

In het urbex wereldje is dit de welbekende villa MET de kelder. Die ik TWEE keer bezoeken niet heb gezien. De eerste keer durfde ik er niet in en bij mijn tweede bezoekje stond er een vrouw achter de villa op het grasveld te bellen.
Dan sta je wel even met je hart in je keel hoort

De eerste 12 foto’s zijn van mijn eerste bezoekje. Toen had ik echt totaal 0,0 verstand van camera’s en schoot ik nog met een simpele GO-PRO camera. Een dingetje waar ik nog steeds heel blij mee ben maar niet met het fotograferen van donkere ruimtes.

Je kan merken dat de tijd hier zijn draai gevonden heeft. Er is zoveel rot, doorgezakt en beschimmeld. Vloerdelen die los zijn, plafonds die loslaten. Zoveel restanten, zoveel decay.
Lijkt wel of de bewoners halverwege het verhuizen weggelopen zijn…

De laatste vier foto’s zijn van mijn tweede bezoek. Daar zie je dat niet alleen de tijd verandering heeft gebracht aan het huis maar ook de “fotografen”.

Ineens staan de spullen totaal anders. In het urbex wereldje heet dit stagen. Zoals je een etalage mooi maakt voor het publiek vinden sommige urbexxers het “normaal” om een huisje ook aan te kleden.. Ik zelf doe hier nooit aan mee, ik lijk wel gek ; vind me eigenhuis opruimen al niet geweldig laat staan een onbewoond huis hahaha