Theater Bizarre

Theater Bizarre – BE

Vanaf het moment dat ik online in aanraking met kwam met “urbex fotografie” was dit een locatie die ik zo graag wilde doen. Ik wist toen nog helemaal niet hoe dat in zijn werk ging aan locaties komen en ze bezichtigen, maar wat wilde ik deze graag doen!
So i did

In een redelijk grote plaats net over de grens in Belgie, ligt dit juweeltje voor urbex fotografen. Het gebouw, genaamd ‘Theatre Bizarre’ is afkomstig uit het jaar 1903. Het theater werd gebouwd in 1913 in opdracht van de katholieke burgervereniging Amicitia, naar een ontwerp van A.van der Heyden.
Het staat sinds 1993 leeg en wacht op een nieuwe bestemming.
Sinds 1993 is het het pand een beschermd monument.
Het staat sinds Juli 2010 te koop

Van oorsprong bestaat Theatre Bizarre of Feestzaal Amatica uit twee aparte gebouwen. Degene die het meest zichtbaar is vanaf de straatkant, is het nieuwe gedeelte. Dit is na alle waarschijnlijkheid een voorstellingstheater geweest. Het oudere gedeelte waar de meeste urban exploring foto’s gemaakt worden, bevindt zich achter het nieuwere pand

Eigenlijk wilde ik het theater op de de urbex manier gaan bezoeken -lees stiekem naar binnen sluipen/klimmen– maar helaas voor mij waren alle ingangen dichtgespijkerd met dikke planken en de deuren met een dikke laag kit.
De enige optie die er was was de eigenaar benaderen!