Mont G

Mont G - urbex
Mont G – urbex – BE

Het complex werd gesticht en gebouwd van 1914-1919 door Waalse Karmelieten. In 1927 werd het complex aangekocht door de Missionarissen van het Heilig Hart, die er een studiehuis voor filosofie (filosoficum) en noviciaat vestigden. In 1969 werd het een bezinningscentrum, geleid door dezelfde congregatie. In 2001 trokken de paters zich uit Gerkenberg terug en werd het complex aangekocht door de gemeente Bree. Deze richtte er een Welzijnscampus in, voor welke bestemming nieuwbouw op het terrein werd verricht. Het bestaande kloostercomplex werd in 2011 aan een projectontwikkelaar verkocht welke het complex wil verbouwen tot serviceflats, een restaurant en een hotel, waarbij het complex zo veel mogelijk intact wordt gelaten. Deze plannen zijn inmiddels afgevoerd.

In 2001 trokken de paters zich uit het klooster terug en werd het complex aangekocht door de gemeente. Deze richtte er een Welzijnscampus in, voor welke bestemming nieuwbouw op het terrein werd verricht.

Het bestaande kloostercomplex werd in 2011 aan een projectontwikkelaar verkocht welke het complex wil verbouwen tot serviceflats, een restaurant en een hotel, waarbij het complex zo veel mogelijk intact wordt gelaten. Deze plannen zijn inmiddels afgevoerd.

Hedendaags is het het klooster te koop voor de schrale prijs van 1,3 miljoen euro.

Het staat dus echt al jaren leeg, maar daar is heel weinig van te zien in de kerk. Het klooster zelfs was leeg, maar de kerk vond ik schitterend!