Maison viron

Maison viron - urbex

Maison viron – urbex – BE

Ik ging uit van niet zo’n geweldige locatie! Van 1 kamertje wat misschien leuk was, maar at bleek even anders te zijn. Er zijn veel meer leuke ruimtes!

Kort voor de Eerste Wereldoorlog kocht baron de Viron een pand dat in 1923 werd omgebouwd tot een woning. In 1928 werd het gezin getroffen door een zware tegenslag. Hun enige zoon overleed op 2-jarige leeftijd, daarna kregen ze nog 4 kinderen, allemaal meisjes.

De baron overleed in 1931 en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de woning door de barones ingericht als oorlogsziekenhuis.

De villa zelf werd tijdens de oorlog nog twee keer gebruikt waarvan één keer tijdens de doorbraak en later als opleidingsoord. Na het overlijden van de barones in 1967 bleef de enige ongehuwde dochter alleen achter in de grote villa. De drie andere dochters waren inmiddels getrouwd. In 1980 werd de villa omgebouwd tot 2 appartementen.

Eén ervan werd verhuurd en in de andere verbleef de jongste dochter van debarones tot haar dood in 2011. De villa staat nu, al bijna 20 jaar leeg.