Kings castle

King's castle - urbex

King’s castle – urbex – ES

Een SCHITTEREND verlaten kasteel. Echt een plaatje. Het plafond in het midden van het gebouw is adembenemend mooi! Het verhaal er achter is alleen iets minders mooi.  Hier woonde namelijk een hele gemene baas die via zijn kasteel toekijk de mijn kolonie in waar al zijn hardwerkende mannen voor een paar rot centjes hun benen uit hun lijf rende en werkte. Hij scheen heel erg slecht en heel erg gemeen te zijn tegen zijn personeel. Het bijbehorende bedrijf staat ook op mijn website (onder industrie -> miners colony).

Het verhaal gaat ten ronde dat er paranormale activiteiten hier nog altijd plaats vinden. Meerdere paranormale activiteiten onderzoekers hebben filmpjes en geluidsfragmenten online staan waar in dit kasteel huilende kinderen en jammeren volwassen mannen te horen zijn. Hoe veel daar echt van waar is dat weet ik niet (de filmpjes zijn waar maar ik blijf toch altijd erg sceptisch met dit soort verhalen.)

Nadat er in 1953 een groot ongeluk gebeurde in de mijn waar 25 doden vielen werden de deuren van de fabriek gesloten. En uiteindelijk heeft daardoor deze slechte man ook zo’n huis verloren!