Gigi in paradisco

Urbex - gigi in paradisco

Gigi in paradisco – urbex – BE

De brand ontstond rond 15.30 uur in de namiddag. Voorbijgangers merkten plots een hevige rookontwikkeling op. “Toen we ter plaatse kwamen, zagen we onmiddellijk dat het om een uitslaande brand ging”, zei luitenant-officier Eddy Peeters van de brandweer van Westerlo.

We kregen een telefoontje van een buur. Zij vertelde ons dat ons levenswerk in brand stond. We zijn direct ter plaatse gekomen”, getuigt de familie Van Elsen, die eigenaar is van het pand. “De panden mogen nog te koop staan, dan nog doet het pijn om plots Orlando verloren te zien gaan.” De oorzaak van de brand roept toch vragen op. “De elektriciteit en de gasinstallatie waren afgesloten. Al een half jaar is het pand buiten gebruik. Dus een kortsluiting kan niet”, zegt Carl Van Elsen van de familie. “Ondertussen zijn we wel ons levenswerk kwijt.

Burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V) kent Orlando goed. “De discotheek was vroeger een gevestigde waarde. Tientallen jaren geleden werd Orlando uitgebaat door de familie Van de Ven. Discotheek Orlando was toen een zeer bloeiende dancing waar heel wat bekende BV’s kwamen feesten. Nadien hebben nog andere uitbaters geprobeerd om Orlando te doen herleven, maar dat is niet echt gelukt.”

Ik kan van deze verlaten discotheek gewoon alle informatie melden omdat de discotheek inmiddels gesloopt is