F.a.q Urbex

Vragen


Vragen die ik vaak in het dagelijks leven gesteld krijg zal ik hier gaan proberen te beantwoorden.

De meest gestelde vraag is toch wel hoe ik aan mijn locaties kom die ik bezoek? Om eerlijk te zijn zoek ik veel in andermans urbex verhalen en foto’s naar hints en tips die me op weg kunnen helpen naar het vinden van de locatie. Ik struin soms uren op google earth en streetvieuw. Je kan daar vaak al zien dat iets vervallen en verlaten is.

Daarbuiten heb ik door de tijd een kring opgebouwd met mensen die dezelfde hobby hebben als ik. Dus kan ik urbex locaties ruilen met hun – met zij die ik vertrouw, want aan zomaar ruilen met iemand die ik niet kan zal ik niet doen. Dit i.v.m vernieling/diefstal/koperhandel etc te voorkomen – of hun om tips vragen terwijl ik speur.


Benodigdheden?


Wat ik mee neem als ik op pad ga?

Camera gear
100%
Routebeschrijving
90%
Extra back up locaties
70%
Eten en drinken
65%
extra batterijen
50%


Strafbaar?


Ook zo’n vraag die ik heel vaak gesteld krijg, of het strafbaar is wat ik doe.

Nee, het is niet strafbaar.

Zolang ik geen huizen/panden/gebouwen openbreek om binnen te komen doe ik niets wat niet mag. Mits er geen borden staan dat het privaat terrein of domein is

 

Zoals eerder vermeld;

Zie ik het eigenlijk als een “misdaad” zonder slachtoffers. Ik verniel en sloop niks.

Regels?

Er zijn niet echt regels. Maar een echte urbexxer zal zich aan de regel houden “Take nothing but pictures leave nothing but footprints”

Oftewel;

letterijk vertaald; “ik neem dus alleen maar foto’s en laat niets anders dan voetafdrukken achter”.


Hoe moet je beginnen?


Win informatie via het internet. Begin bijvoorbeeld met het zoeken van informatie over locaties via google, forums, facebook, open maps, google streetvieuw of zelfs Wikipedia.

Als beginnende Urbexer is het verstandig om niet al te groot te beginnen, je moet namelijk op 100 dingen tegelijk letten tijdens een bezoekje aan een locatie. Denk aan hoe kom ik binnen, is het gevaarlijk, hoe kan ik de mooiste foto’s maken, zijn er andere mensen? Je kunt je het best oriënteren via het internet, neem eens een kijkje bij foto’s van locaties waar andere zijn geweest.

Klik hier voor wat gratis urbex locaties


Tips


Vaak vinden mensen mijn hobby/leven stijl erg leuk en spannend en vragen me naar tips om locaties te vinden zodat zij ook eens op avontuur kunnen gaan

Tips? Goed lezen, en goed kijken
en heel veel geduld hebben

Er zijn geen tips die ik 1.2.3 zo uit me mouw kan schudden hoe je gegarandeerd aan locaties gaat komen. Er zijn forums die je kan bezoeken, zat urbexxers op facebook waar je allemaal kan zoeken naar hints.

België is een walhalla als het gaat om urbex.
In België staan vele honderden panden jarenlang leeg te verpieteren.