Decor of the walking dead

Decor of the walking dead - urbex

Decor of the walking dead – urbex – BE

Een verlaten supermarkt. Ik heb al vele plekken mogen doen (ziekenhuis, kerkhof, fabriek, kasteel etc) maar een supermarkt had ik nog niet op mijn lijstje staan!

Maar wat een heerlijke locatie vond ik dit. Ook al was de locatie zelf eigenlijk vrij leeg het was net een decor van the walking dead. Vandaar de naam. En ik ben gek (geweest) op de walking dead dus voor mij was dit een schitterende locatie.

Het is er binnen pik en pik donker. Zelfs met een extreem goeie zaklamp was foto’s maken hier lastig!

De huidige supermarkt was in 1997 de opvolger van een ook al gesloten supermarkt filiaal in het zelfde pand.

Zolang ene Rick en zijn echtgenote Rika er filiaalleiders waren, gingen de zaken goed. Dit filiaal van de bekende Franse keten wou in België doorbreken. Op een bepaald moment waren er 13 Vlaamse en meer dan 60 Waalse vestigingen in bedrijf. De Waalse vestigingen bleven op peil, de Vlaamse kalfden stelselmatig af.
Na een toen al wat wanhopige poging om het tij te doen keren door ook op zondagmorgen open te doen, moesten Rik en echtgenote ontredderd forfait geven en vertrokken (2006).
De overnemer, die ook een Intermarché in Ruddervoorde runde, moest korte tijd later wegens ernstige gezondheidsredenen afhaken. Toen ging het pas zeer snel bergaf. De supermarkt werd nog door een eigen zaakvoerder in loondienst gerund die goed bedoelde maar blijkbaar ook vergeefse pogingen deed om het hoofd boven water te houden.