Chateau noisy

Chateau noisy – urbex – BE

Een van de meest beruchte en bekende urbex locaties in België is Chateau Miranda, ook wel Chateau Noisy genoemd. Het is er zeer onveilig, extreem instortingsgevaar, het licht diep in de bossen, het wordt behoorlijk goed bewaakt en door de gotische uitstraling oogt het angstaanjagend.

Het kasteel van Noisy is gebouwd in 1866 en ontworpen door de Engelse architect Milner. Het kasteel heeft verschillende taken gehad en staat ook wel bekend als Château Miranda of Home de Noisy. Dat laatste was de naam toen het als weeshuis diende.

Nadat het kasteel leeg kwam te staan raakte het snel in verval. Anno 2009 zijn nagenoeg alle 500 ruiten in het kasteel gesneuveld en zijn in sommige delen van het gebouw complete trappenhuizen naar beneden gestort. Ondanks de aanwezige boswachter blijft het kasteel een geliefde locatie voor urban explorers.

Sinds 2014 staat een hek om een deel van het terrein, er staat een camera aan de hoofdingang (poort) en waarschuwingsborden met de afbeeldingen van een geweer op de plaats waar de omheining stopt. Een klein bijgebouw binnen het terrein blijkt ook bewoond, het kasteel zelf ligt dieper in het domein.

Er is in januari 2015 een sloopvergunning afgegeven. Waar ik verschrikkelijk van baal want a het is zo’n gigantisch mooi kasteel en B ik zou graag nog eens terug gegaan zijn voor wat betere foto’s


SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC